Tikiuosi sulaukti pagalbos šiame forume. Taigi, situacija tokia, kad esu visiškai žalias chemijos srityje ir noriu kažkiek jos pramokti, bent pagrindus, kadangi ruošiuosi studijuoti Medžiagotyra ir nanotechnologijas, o chemijos pamokų jau nuo 10kl. neturiu. Kokie būtų jūsų patarimai, ką paskaityti ar ką paspręsti? Dabar turiu tokį vadovėlį ir jį skaitinėju "CHEMIJA. Vadovelis VIII-X klasei. Suaugusiuju ir savarankiskam mokymuisi (2009)" autorė Zita Dzedulionienė. Manau, kad noro mokytis turiu pakankamai.
Labas, siūlau persiskaityti kelias knygas: Rimanto Raudonio "Bendroji chemija 12kl." R.H Petrucci ir W.S Harwoodo "Bendroji chemija" A. Šulčiaus "Organinė chemija 11kl." prie medžiagotyros manau tiktų ir ši knyga : P. Voskresenskis ir A. Neimarkas "Cheminės analizės pagrindai IX-XI kl.". Taip pat vertėtų pasispręsti ir uždavinių, tam puikiai tiks Onos Virkutienės ir Jūratės Virkutytės "Chemijos uždavinynas 8-12kl." Jei anglų kalba nesvetima galiu atsiūsti keletą knygų anglų kalba. Gal kas turi daugiau pasiūlymų.
Džiugu kad susidomėjai šiuo puikiu mokslu, ar galima paklausti kodėl ji tave patraukė juolab jog jos seniai beesimokinai?
Mano manymu visi vadovėliai pradedančiajam yra gan neblogi, nuo 8 iki 10 klasės vadovėlius pradedančiajam su noru mokintis ir neperdėtu kruopštumu manau įmanoma "sukramtyti" per kelis mėnesius (ar trumpiau)ir suprasti kas juose buvo parašyta siūlau juos perskaityti jei neesi skaitęs per daug nesileidžiant į detales, o po to imtis "R.Raudonio "Bendrąją Chemiją 12kl." ten pagilinsi įgytas žinias apie pagrindus ir išmoksi naujų dalykų organinės chemijos galima imtis ir vėliau.
žinoma siūlau daryti kaip tau patogiau , raudonį tikrai perskaityk .
Dėkui už patarimus, Raudonį jau turiu. Pirmiausia praversiu 8-10kl, po to eisiu prie jo ir uždavinių sprendimo iš Onos Virkutienės ir Jūratės Virkutytės uždavinyno. O chemija mane pradėjo traukti gana nesenai,šiemet, kai intensyviai mokindamasis fiziką, pagalvojau, kad noriu išmokti ir chemiją. Labai malonu, kad yra toks draugiškas puslapis, kur galima teirautis ir sulaukti pagalbos, patarimų.
Na va o aš pernai pradėjau domėtis chemija o visai neseniai susidomėjau ir fizika, manau šie du mokslai labai palengvina vienas kito suvokimą tad tau puikiai seksis. sėkmės tau.
Sveiki, užklydau vėl į jūsų tinklalapį. Mokytis sekėsi neblogai, bendroji chemija universitete buvo praeita be didelių kliūčių. Toliau seka planai gilintis į organinę chemiją ir fizikinę chemiją.
Pradinukas parašė:
Sveiki, užklydau vėl į jūsų tinklalapį. Mokytis sekėsi neblogai, bendroji chemija universitete buvo praeita be didelių kliūčių. Toliau seka planai gilintis į organinę chemiją ir fizikinę chemiją.
Sveikas pradinuk, manau niekaip negalėčiau tau padėti, nes įsivaizduoju jog esi stambesnio kalibro, tačiau įsivaizduoju jog sugebėtumei papasakoti apie savo įspūdžius universitete, kur mokiniesi, kuris kursas , ko iš tavęs buvo reikalaujama ir šeip ydomūs pastebėjimai, ar labai sunku buvo...