Sveiki, norėčiau ateityje studijuoti chemiją, ir norėčiau sužinoti ar reiktų 10-12kl. rinktis fiziką ir kokiu lygiu? Esu jau nemažai dalykų pasirinkęs A lygiu (biologija, chemija, matematika...) ir nežinau ar ne perdidelis krūvis bus ta Fizika A lygiu rinktis, be to dar dvejoju dėl Biologijos reikalingumo (ji yra man labai mielas dalykas).
Skorpionas parašė:
Sveiki, norėčiau ateityje studijuoti chemiją, ir norėčiau sužinoti ar reiktų 10-12kl. rinktis fiziką ir kokiu lygiu? Esu jau nemažai dalykų pasirinkęs A lygiu (biologija, chemija, matematika...) ir nežinau ar ne perdidelis krūvis bus ta Fizika A lygiu rinktis, be to dar dvejoju dėl Biologijos reikalingumo (ji yra man labai mielas dalykas).
Verta mokykloje įgyti visų gamtos mokslų pagrindus. Tačiau, jei stosi į gryną chemiją, tada teik pirmenybę ne biologijai, o fizikai. Fizikos universitete reikės daug daugiau nei biologijos. Ir tai natūralu, nes chemija labai susijusi su fizika, tik mastelis ir požiūris truputį skiriasi. Pažiūrėk stojimo reikalavimus ir dalykų sandus. Pvz. VU chemijos fakulteto sandus gali rasti čia: http://www.chf.vu.lt/sandai/ Biologijos prireiks daugiau, jei dirbsi su biologinėmis sistemomis (biochemija), bet ir tada reikia turėti fizikos pagrindus.
Niekada nesigilinau, ką tiksliai reiškia vienas kreditas. Jie nurodo santykinį dalyko studijų krūvį. Daugiau kreditų reiškia, kad teoriškai daugiau laiko turėsi paskirti mokydamasis tą dalyką (paskaitos, seminarai, laboratoriniai, savarankiškas darbas). Taip pat didesnis kreditų skaičius lemia didesnį to dalyko pažymio svorį skaičiuojant galutinį semestro pažymį.
Redaguotas mantvizs 21-03-2014 17:31